Как да търгувате криптовалути чрез технически анализ?

7706
Как да търгувате криптовалути чрез технически анализ?

© Admiral Markets

Биткойнът и останалите криптовалути са „горещата тема на деня". Това, освен от голямото поскъпване на виртуалните валути, привлякло вниманието на инвестиционната общност, се дължи и на повишения интерес към блокчейн технологията от страна на финансовите институции.

Пред инвеститорите стои следният въпрос – ще продължи ли традиционният биткойн да поскъпва от тук нататък?

Как можете да търгувате с биткойн, като използвате техническия анализ?

Първо – какво е техническият анализ? Това е прилагане на аналитични приоми за определяне на бъдещата посока на търговия на един актив, основно въз основа на историческото му представяне.

Методите за технически анализ са много и най-разнообразни, което позволява на трейдърите да избират най-подходящите за тях, въз основа на стила им на търговия, търговски цели и склонност към риск.


Всъщност, техническият анализ е един от малкото типове анализ, които можете да прилагате върху биткойна. А част от причините за това са, че фундаменталният анализ на практика е почти неприложим върху него.

На първо място, (което е и сред основните проблеми и въздържа големите институционалните инвеститори да насочват средства към биткойна) е фактът, че валутата няма „вътрешна стойност".

Или това колко ще струва криптовалутата  се определя изцяло от това, което пазарните участници смятат, че е справедливо. По този начин тя много прилича на златото.

А липсата на вътрешна стойност прави възможността да се ползват приоми на фундаменталния анализ, за да се определи „справедливата цена" на биткойна, невъзможно. Можем само да припомним, че Бъфет не харесва златото именно заради липсата на вътрешна стойност.

Тествайте търговията с биткойн, биткойн кеш или някоя друга от основните криптовалути с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

На второ място, биткойнът е децентрализирана система за разплащане и в тази насока - валута. Липсват обаче регулация и решения от органи, които да въздействат върху търсенето и предлагането и на база на които да се прави фундаментален анализ, по подобие на традиционните валути.

За сравнение, доларът, еврото и останалите валути се влияят от монетарната политика и решения на институциите, които ги регулират – в лицето на Фед и ЕЦБ. А прогнозирането на тези решения и политики са основна част от фундаменталния анализ.

След като уточнихме това, можем да погледнем към техническия анализ и част от възможните начини, по които да го прилагате.

Повече по темата може да прочетете на сайта на Admiral Markets.

Научете повече за криптовалутите и как можете да се облагодетелствате от тях, като се регистрирате безплатно за най-горещото финансово събитие през тази година – Конференция за криптовалути 2017: Как да търгуваме Bitcoin и Еherium.

Запазете своето място сега!

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

lavrentyushkaScouck
# 0
01:12 | 28 December 2019
Hello. And Bye.
ufkbrffut
# 1
04:11 | 12 November 2019
Hello. And Bye.
yflzScouck
# 2
03:10 | 11 October 2019
Hello. And Bye.
Pixiesfut
# 3
15:07 | 2 July 2019
Hello. And Bye.
dfcbkbzfut
# 4
09:04 | 28 April 2019
Hello. And Bye.
felyafut
# 5
03:04 | 12 April 2019
Hello. And Bye.
Kristyjokfut
# 6
05:04 | 1 April 2019
Hello. And Bye.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg