Най-бързо разрастващите се криптопазари

9014
Най-бързо разрастващите се криптопазари

© pexels.com

Развиващите се пазари продължават да проправят пътя си към крипто сцената, откривайки различни приложения, особено ако погледнем случващото се в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA). Според доклад на Chainalysis крипто пазарът в региона на MENA е най-бързо развиващият се в света, пише Coin Telegraph.

Обемът на трансакциите там разкрива, че потребителите са получили 566 млрд. долара в криптовалути в периода от юли 2021 г. до юни 2022 г. Това е с 48% повече спрямо година по-рано.

Следват Латинска Америка и Северна Америка, съответно с ръст 40% и 36%. В този регион има 22 държави, сред които нововъзникващи пазари като Мароко, Египет и Турция. В тях криптовалутите намират приложение за запазване на спестяванията и парични преводи.


В страни като Турция и Египет, които са изправени пред голяма девалвация на техните местни фиатни валути, използването на криптовалутите за запазване на спестяванията и парични преводи е особено доминиращо.

За разглеждания период утроените обеми на трансакции в Египет се обясняват с местната икономическа нестабилност.

Турция е най-големият крипто пазар в региона с получени 192 млрд. долара през отчетния период. По-богатите страни от региона на MENA, като Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се намира крипто убежището Дубай, също са допринесли разрастването на индустрията.

Златото и криптовалутите засега не оправдават очакванията Те са определяни като устойчиви при инфлация, но през тази година не показват да са такива

В държавите от Персийския залив виждаме по-голяма институционална употреба на криптовалутите. Крипто компании от ранга на Binance получиха одобрение за провеждане на операции в Абу Даби и Дубай в ОАЕ, заедно със съседната страна Бахрейн.

Местно партньорство с Binance Pay в ОАЕ дори позволи на тамошните предприемачи да създават бизнеси, използващи криптовалути.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Emerald
# 0
20:10 | 5 October 2022
Криптовалутните пазари са една громна пирамида зад която не стои нищо реално.Техните валути до една са фин въздух под налягане.Фиктивна фикция.Зад всеки бедин американски долар стои физическият асет -долар, изтъкан от ленени банкноти с защита с който $$$можеш да си купиш каквото пожелаеш на Земята. Зад всеки един долар стои гарант Американският Fed Феферален резерв и Пентагона като втори гарант. Зад всяка една независимо коя криптовалута стоят единици и нули на флашка и гарант за тях е финният въздух под налягане. Цените на всички блокчейн асети са спекулативни и целят да разрушат пшотребителски кеш/
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg