Lenovo стартира ежегодната си конференция Tech World

1616
Lenovo стартира ежегодната си конференция Tech World

© Lenovo

Петото издание на ежегодната глобална технологична конференция на Lenovo Tech World преминава в онлайн формат за първи път, с което се осигурява достъп на много по-широка глобална аудитория.

Събитието вече започна и ще се проведе в два дни – на 28 и 29 октомври, като темата на първия ден е „Как модерните технологии променят бизнеса“, докато фокусът за 29-и ще бъде върху технологиите в ежедневието на крайния потребител.

В резултат на новия онлайн формат конференцията може да предложи най-големия брой лектори, уъркшопове по иновативни теми, задълбочени дискусии с бизнес лидери и продуктови представяния от първото си издание през 2015 г.


В откриващото си слово председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo Ян Юенцин насочи вниманието към бъдещата визия на технологичния сектор и дейността на компанията.

Годината досега минаваше бързо и бавно, заяви Ян. Бързо, защото COVID-19 внесе огромни промени с невероятна скорост. Компании и училища бързо преминаха онлайн. Много институции завършиха дигиталната си трансформация в рамките на седмици.

Годината същевременно минаваше бавно, защото човечеството беше подложено на болка и несигурност във физическо, психическо и икономическо отношение, посочи Ян.

Всичко това обаче все още не е приключило. Можем обаче да се обединим около едно – имаше нещо, което изпъкна със своята сигурност и надеждност и това са технологиите.

Когато в историята на човечеството е имало други пандемии с подобни мащаби, хората не са имали компютри, интернeт, 5G или облачни технологии.

Тогава хората са живеели в изолация, което е немислимо за нас днес. Днес технологиите може би са най-освежаващата тема за разговор. Те не само осигуряват решения, но пораждат надежди и вдъхновяват възможности, заяви главният изпълнителен директор на Lenovo.

Технологиите никога не са били толкова важни за човечеството. Днес те имат по-голяма роля в рестартирането и оформянето на бъдещата икономическа дейност, смята той.

За Lenovo „новото нормално“ означава две неща – новите нужди на клиентите, които преди това бяха малки или изобщо не съществуваха. Преди в САЩ беше необходим средно по 1 компютър на всеки 2.4 ученици, докато сега е необходим по 1 компютър на всеки ученик, посочи Ян.

В университетите пък, където обучението премина онлайн, вече говорим за поддържането на свързаността и сигурността на десетки хиляди сателитни университетски кампуси.

Нормалното пък означава, че това ново търсене, или новият сценарий, постепенно се превръща в нещо приемливо и дори очаквано.

Единственият начин да окажем по-дълбоко въздействие, е като предоставяме по-умни технологии за всички и по-конкретно за най-уязвимите и тези в най-голяма нужда.

Ние в Lenovo смятаме, че иновациите трябва да обслужват целите за един по-добър живот на човечеството, по-приобщаващ и природосъобразен и постоянно променящ се към по-добро. Нека дадем най-доброто от себе си в условията на новото нормално, призова Ян.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

ybreczFliep
# 0
16:10 | 29 October 2020
dfktynbysxFliep
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg