Майкъл Блумберг - най-богатият нюйоркчанин

523
Майкъл Блумберг - най-богатият нюйоркчанин

Не е необходимо да имате връзка с Bloomberg от 1 500 долара, за да знаете кой е най-богатият нюйоркчанин. Фактът, че най-влиятелният мъж в Манхатър- Майкъл Блумберг, е и същевременно кмет на града, вероятно е просто съвпадение, пише в. "Монд".

Той е и собственик на информационната система, носеща неговото име, като притежава 79% от акциите й, а другите 20% са на Merrill Lynch. Печалбата на агнеци ята се оценява на стойност 4.4 млрд. долара за Merrill Lynch и 15 млрд. долара за Блумберг, а общата й стойност 22 млрд. долара.

Това изпраща Блумберг далеч пред Дейвид Кох- индустриалецът, който печели 17 млрд. долара от сп. Forbes.

Каква е реалната стойност на Bloomberg?Делът на Merril, всъщност не е достатъчен за контрол в медията. Освен това съществува и конюнктура.

В момента фирмата изживява на милиардера изживява тежки месеци: "сърцето на пазара й"- финансовите услуги са в сериозен спад. Това прави трудно изчисляването на стойността на активите, свързани с финансова информация. Добра илюстрация за състоянието на нещата са акциите Thomson Reuters, които паднаха с 40% през 2007 г.

И това поставя въпросът дали наистина Bloomberg LP струва 22 млрд. долара, колкото се мисли?

Ако пазарът се стабилизира и стойността на информационните агенции, залагащи на специализирана финансова ситуация успее да се възстанови поне наполовина, Bloomberg LP ще струва поне 29 млрд. долара.

Може дори и повече. Защото ако Майкъл Блумберг се съгласи да продаде част от акциите си, той все пак ще си запази контролния пакет от 35 %. Тогава Bloomberg LP вероятно ще струва около 40 млрд. долара.

Зачерквайки и заемът, който банката Merrill му отпусна в замяна на включването си, кметът на Ню Йорк може да се окаже първият човек в Манхатън, оценяван на над 30 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg