Над 1 млн. нови потребители на мобилен интернет на ден

2348
Над 1 млн. нови потребители на мобилен интернет на ден

© Pixabay

Последното издание на Ericsson Mobility Report предвижда 2.6 милиарда нови абонати на мобилна широколентова свързаност през 2022 г., или средно над 1 милион на ден.

Общият трафик в мобилните мрежи нараства със 70% между края на първото тримесечие на 2016 г. и края на същия период за 2017 г.

Ericsson предвижда продължаващ растеж на мобилната свързаност, като до 2022 г. глобалният мобилен трафик на данни ще се увеличи до осем пъти над сегашното си ниво. Този трафик се равнява на:

  • Населението на Испания да стриймва HD видео 24 часа на ден за един месец
  • Един абонат да стриймва HD видео непрекъснато за 3.55 милиона години
  • 31 милиарда часа непрекъснат HD видео стрийминг

През следващите шест години мобилните широколентови мрежи ще увеличат новите си абонати с близо 2.6 милиарда. Последните статистически данни за ръста на абонатите и трафика на данни в мобилните мрежи са представени в юнското издание на Ericsson Mobility Report.

Той показва най-високия годишен ръст на мобилни данни в световен мащаб след 2013 г. насам, в резултат от масовия ръст в Индия, и подчертава необходимостта от ползване на мобилни данни.

Употребата на смартфони и лесният достъп до мобилни интернет услуги обясняват данните, свързани с трафика. Ericsson анализира „мобилния трафик на данни от смартфони“ в рамките на „мобилния трафик“, за да илюстрира по-ясно тази тенденция.

До края на 2022 г. общият трафик на мобилни данни от смартфони ще се увеличи 9 пъти, достигайки 66 ExaBytes на месец.

LTE се превръща в най-широкоразпространената технология в историята

През 2018 г. LTE (4G) ще надмине GSM като най-разпространената технология за достъп по брой абонаменти. Скоростта, с която тази технология бе разпространена и внедрена, е безпрецедентна. Нужни бяха само пет години LTE да покрие 2,5 милиарда души в сравнение с осемте години за WCDMA/HSPA или 3G. Само през първото тримесечие на тази година бяха добавени 250 милиона нови LTE абонаменти.

Докато разпространението на LTE се дължи на търсенето на по-добро потребителско изживяване и по-бързи мрежи, внедряването на 5G ще бъде обусловено и от необходимостта от подобрени мобилни широколентови възможности, както и от индустриални решения за ефективност и автоматизация. 5G ще бъде мрежата, която ще поддържа разнообразни сценарии на употреба.

Над половин милиард 5G абонамента се очаква да бъдат активирани до 2022 г., без да се включват IoT връзките. Към онзи момент се очаква 5G да покрива около 15% от световното население.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg