Новобогаташите в Китай са с ниска средна възраст, високо образование и желание да пътуват

507
Новобогаташите в Китай са с ниска средна възраст, високо образование и желание да пътуват

В сравнение с останалите страни по света, градското население на Китай с над средни доходи е с по-малка средна възраст и се отличава с по-високо ниво на образование и огромно желание за пътуване по света, сочи проучване на MasterCard, публикувано в началото на седмицата.

В Китай се очаква да има 8.5 млн. домакинства със среден годишен доход от над 25 000 долара до 2015 година. В същото време 25-те млн. членове на тези домакинства ще разполагат с покупателна сила от над 117 млрд. долара, сочат още прогнозите.

За сравнение, през 2005 година едва 2.9 млн. домакинства са разполагали със среден доход над 25 000 долара годишно и са били с покупателна способност извън необходимите за живот неща в размер на едва 18 млрд. долара.

Според изследването, направено сред 900 души в големите градове на страната със среден годишен доход между 16 000 и 50 000, над две трети от тях са били на възраст под 40 години.

В същото време изследването сочи, че 83% от тях са били с университетско образование, като близо 80% от тях са пътували поне веднъж извън пределите на страната през 2006 година.

Като цяло Хонг Конг остава най-предпочитана дестинация за пътувания, следвана от САЩ и Европа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg