Пет причини да използвате телефона си за разплащания

4107
Пет причини да използвате телефона си за разплащания

Дигиталните портфейли отдавна не са екзотика и все повече хора ги предпочитат като начин за разплащане пред традиционните пластмасови банкови карти.

Този процес беше в ход и преди избухването на пандемията от COVID-19, но "благодарение" на коронавируса се ускори значително.

Само в САЩ обемът на мобилните разплащания бележи ръст от над 40% за миналата година и вече надхвърля 100 милиарда долара.

В Китай пък мобилните трансакции са над една трета от всички потребителски плащания. Тенденцията е глобална и България не остава встрани от нея.
 
Добрата новина е, че вече и у нас има атрактивни предложения, които осигуряват на потребителите бързина и удобство при извършването на всякакви финансови трансакции. VIVACOM пусна дигитален портфейл Pay by VIVACOM, който може да се използва за безконтактни плащания с телефон, онлайн пазаруване и мигновени парични трансфери.

Какви са предимствата на дигиталните портфейли, в сравнение с традиционните?

1. Удобство

Едно от най-големите удобства на дигиталния портфейл е свързано с това, че можете да оперирате със средствата си бързо и то без да се налага да носите каквито и да било физически платежни средства.

Обемистите портмонета, в които трябва да носите по две-три дебитни и кредитни карти, както и пари в брой "за всеки случай" няма да са ви необходими, ако всичко това се съхранява директно в телефона. Вече можете да потичате в парка и да сте спокойни, че на връщане можете да минете и през магазина, за да напазарувате.

Достатъчно е телефонът ви да поддържа NFC комуникация.

А когато помолите някой колега да ви донесе обяд в офиса, няма нужда да пребърквате чантата си за "дребни". Можете просто да му преведете точната сума през приложението Pay by VIVACOM. Чисти сметки - добри приятели.

2. Безконтактни плащания - без досег до монети, банкноти, карти и ПОС терминали

Ситуацията с пандемията безспорно промени начините ни на пазаруване и насочи все повече хора към дигиталните канали – от хранителни продукти и ежедневни стоки до дрехи, мебели, електроуреди - вече можем да купим онлайн почти всичко бързо и лесно. А с дигиталния портфейл можем да го платим електронно и да намалим до минимум размяната и докосването до физически банкноти или карти.

Пазаруването в магазин също може да стане напълно безконтактно. Ако смартфонът ви разполага с NFC технология, трябва само да го доближите до стандартния ПОС терминал и да одобрите плащането чрез ПИН или биометрични данни на вашето собствено устройство.

С или без извънредна ситуация, хартиените банкноти и монети си остават един от най-разпространените носители на бактерии, така че превенцията от размяната им между повече хора никога не е излишна.

3. Всички платежни услуги в едно приложение

Дигиталният портфейл ви дава възможност да зареждате средства с карти VISA или Mastercard или с банков превод. Потребителите на Pay by VIVACOM получават и безплатна виртуална карта, с която могат да извършват плащания в интернет, както и индивидуален IBAN, към който могат да се извършват преводи.

Откриването на сметката и верификацията на личните данни стават за секунди, след което можете да добавите в дигиталния си портфейл предпочитана от вас платежна карта, с която да заредите сметката си в приложението.

4. Всички карти в едно приложение

Помислете колко други неща носите в портмонето си, освен банкнотите, монетите и банковите карти. Всеки от нас притежава по десетина карти за лоялност от всевъзможни търговски вериги, бензиностанции и супермаркети.

Всички те могат да станат част от дигиталния ви мобилен портфейл и да се използват автоматично, когато плащате с него.

5. Къде са най-изгодните оферти?

Освен картите за лоялност, които ползваме ежедневно, брошурите с отстъпки, седмични оферти и промоции също са неразделен спътник от ежедневието. Или поне бяха, защото в дигиталния портфейл можете да се информирате за актуалните оферти на най-големите търговски вериги в България.

И не само това - докато ги разглеждате вкъщи на дивана, можете с един клик да си поръчате онлайн това, което ви хареса и да платите с виртуалната си карта.
 
Как да се сдобия с дигитален портфейл?

Всъщност, процедурата съвсем не е сложна. Инсталирайте приложението Pay by VIVACOM през Google PlayStore за телефони с Android, AppStore за телефони с iOS или от Huawei AppGalery и следвайте стъпките за регистрация. В рамките на няколко минути ще разполагате с платежна сметка.

На разположение са два плана, които се различават според таксите за някои платежни операции. Стандартният се казва SMARTPAY и е без месечна такса за ползване. VIVAPAY е с месечната такса 3.99 лв., но в момента е в промоция - без месечна такса за всички клиенти на мобилни услуги на VIVACOM.
 
И в двата плана са включени услуги, като индивидуален IBAN, безплатни трансфери между потребители на услугата, виртуална дебитна карта и зареждане без такса на сметката в приложението до определена сума в зависимост от тарифния план.
 
„Платежните услуги през приложението Pay by VIVACOM се предоставят от „Пейнетикс“ АД – дружество за електронни пари, притежаващо лиценз, издаден от БНБ с решение №44 от 11.04.2016 г. БТК ЕАД е доставчик на приложението Pay by VIVACOM и представител на „Пейнетикс“ АД, вписан в регистъра на БНБ по чл.19 от ЗПУПС. „Файър“ е доставчик на технически услуги за БТК ЕАД.“

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg