По-малко от 10% са застрахованите жилища в България

1989
По-малко от 10% са застрахованите жилища в България

© Pixabay

Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това представлява сериозен проблем както на индивидуално, така и на обществено ниво. В случай на природно бедствие стотици домакинства могат да понесат тежки загуби, а няма друг механизъм, освен застраховането, който да подпомогне възстановяването от щетите.

Това е и поводът Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) да започне информационна кампания с фокус върху имущественото застраховане "Застраховка на дома: Запази своя свят". Кампанията цели да разясни необходимостта и ползите от имуществените застраховки като инструмент за осигуряване на финансова и житейска стабилност.

Основите акценти са поставени върху практическите аспекти, свързани с избора на подходяща за индивидуалната ситуация имуществена застраховка и деклариране на щети.

2023 – дигитализацията променя застахователната индустрия из основиДигиталната трансформация на сектора продължава с пълна пара и през тази година


„Поредната информационна кампания на АБЗ неслучайно поставя на фокус имуществено застраховане. Природните бедствия зачестяват - в световен мащаб икономическите загуби от природни бедствия като наводнения, урагани, градушки и суша са нараснали над 15-20 пъти в сравнение с тези преди 50 години.

У нас само за последната година се случиха няколко тежки наводнения и други бедствия. Реалност са и други неблагоприятни събития, които могат да увредят собствеността ни. С кампанията предоставяме полезна за хората информация за имуществените застраховки и разясняваме защитната им роля им за личното ни благосъстояние.“,  посочи Константин Велев, председател на АБЗ.

Само 1% от крипто инвестициите са застрахованиВъпреки че в киберзащитата на интелигентните дигитални договори са вложени много инвестиции, допълнителната застраховка може да е работещо решение за защита на цифрови активи

Кампанията е с продължителност два месеца, като в рамките й ще се проведат редица активности, сред които кампания в социалните мрежи чрез страниците на АБЗ във Facebook и LinkedIn, игра-тест с награди „Твоето застрахователно IQ: Имуществено застраховане“ и информационни събития.

За целите на кампанията АБЗ е подготвила поредица от материали, с които се разясняват ползите от имуществените застраховки, основните стъпки при избор и сключване на подходяща за личната ситуация застраховка на дома, видовете имуществени застраховки, предлагани на българския пазар и техните характеристики.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg