10 навика, които са предпоставка за вашия успех

18532
10 навика, които са предпоставка за вашия успех

Човек може да наблъска главата си с всевъзможни знания, но ако не показва какво знае, никой няма и да разбере. Всичко, свързано с успеха, зависи от това да бъдете забелязани, пише AskMen, а това става, когато човек показва какво може и знае.

Ако успеете да усвоите следните навици, ще представите качествата си пред света (дискретно, разбира се).

Просто гледайте как реагират хората на вас.


Хвалете се дискретно

Тук трябва да се наблегне основно на думата дискретно.

Ако постоянно тръбите за всичките си постижение и скъпи придобивки, ще изгубите уважението на всички. Хората трябва да знаят, че успявате, без да приличате на самохвалко; вкарвайте нещата в разговорите незабелязано. Споменавайте за постиженията си между другото и без да влизате в подробности или пък ги използвайте в различни истории.

Не говорете обаче изцяло за себе си. Засвидетелствайте уважение, когато трябва. Признавайки успеха на хората около вас, подготвяте почвата да ви се отговори със същото в бъдеще.

Бъдете добри в общуването

Чудите ли се защо компаниите в днешно време харчат толкова много пари за пиар?

Причината е, че ефективното общуване никога не е било по-важно. Трябва да разполагате с точните думи, за да предадете точното значение и да елиминирате всякаква възможност за погрешна преценка от страна на хора, които само търсят кусури.

Подбирайте внимателно думите си. Бъдете конкретни и обръщайте внимание на контекста. Думите могат да бъдат изкривявани до неразпознаваемост, ако не се използват внимателно. Ако не можете да кажете нещо добро за някого, по-добре не си правете труда да казвате каквото и да било.

Слушайте другите

Не просто кимайте в очакване да приключат, а наистина ги слушайте. Никога не знаете колко ценна информация може да излезе от една обикновена закачка например.

Оттегляйте се с финес

Понякога просто се налага да прекратите даден разговор или да напуснете важна компания бързо.

Можете просто да стоите там и да слушате учтиво, но имате по-важни неща за правене. Успелите хора знаят как да насочват разговора с класа и могат да сложат край също толкова елегантно. Не си измисляйте извинения за напускането си, защото не е нужно.

Освен това извиненията звучат нечестно. Вместо това благодарете на отсрещната страна за времето и се сбогувайте. Това е. Трябва да се справяте със ситуациите със стил.

Бъдете осведомени за по-изтънчените неща в живота

Може да сте истинска енциклопедия по отношение на спорта, но какво от това.

Успелият човек е познавач, бонвиван, човек, чийто характер може да бъде описан точно само с френски думи. Познаването на по-изтънчените неща показва класа и култура. Показва, че можете да се държите като с равен хора на високо ниво. Така че четете книги, посещавайте музеи и работете върху класата си.

Имайте добри обноски

Студентските години са безвъзвратно отминали.

Независимо дали ви харесва или не, добрите обноски все още играят основна роля и могат да ви отведат далеч. Става въпрос за нещата от старата школа, като да се отнасяш с жените като с дами и да се здрависваш с непознати.

Хората забелязват тези малки неща и засвидетелстват уважението, което заслужавате. Ето няколко основни неща: отваряйте вратите на дамите, давайте път на другите, казвайте „моля“ и „благодаря“, гледайте хората в очите, когато говорите с тях, спазвайте етикет, когато сте на маса, не прекъсвайте другите, не ругайте.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg