10 неща, с които дразните стюардесите

1764
10 неща, с които дразните стюардесите

© pixabay.com

Всеки, който пътува редовно, ще ви каже, че летенето може да бъде стресиращо преживяване, особено ако се вземат предвид скорошните отлагания на полети и закъснения. Въпреки всичко самолетът си остава удобно превозно средство, с което бързо стигате от точка А до точка Б. В този ред на мисли стюардесите на борда заслужават вашето уважение.

Освен да отговарят за обслужването на борда, тези професионалисти гарантират нашата сигурност и са обучени за аварийни ситуации. Всъщност, ако се замислите, те ще са първите, към които се обръщате, когато имате нужда от помощ.

Затова е важно да проявите съобразителност и да им спестите излишното дразнене на борда. Как? Като избягвате 10-те най-дразнещи неща за тях.


Докосвате човек от екипажа без неговото съгласие

Както не бива да докосвате непознат човек по принцип, така и не бива да докосвате човек от екипажа, докато сте на борда.

Спрете да ни докосвате. Не ме побутвайте, не ме потупвайте с пръсти по ръката. Имам табелка, на която пише името ми. „Госпожо“ и „извинете“ също ще свършат работа, казва стюардеса.

Искате вода в мига, в който се качите на борда

Процесът на настаняване на пътниците може да е доста хаотичен - както за вас, така и за екипажа. Точно затова избирайте внимателно момента, в който искате да ви бъде дадена вода. Тази услуга е предвидена за по-късно и поради съображения за сигурност.

Стюардеса разказва какво наистина се случва на борда на частните самолетиОт секс с тайни любовници и прелъстяване от шефа до полагането на грижи за двуезичeн папагал

Ако трябва да вземете лекарства, подгответе се и вземете бутилка или пийте вода, преди да се качите на борда. Хората не осъзнават, че имаме само няколко минути, за да накараме всички да седнат и да се закопчаят, за да можем да затворим вратата, споделя стюардеса.

Използвате тоалетната в неудачен момент

Понякога се налага да отидем до тоалетната. По възможност обаче планирайте отиването до нея в момент, в който не създава неудобство за обслужващия персонал.

Не понасям, когато пътниците стават, за да отидат до тоалетната, веднага щом сме там и раздаваме напитки, казва стюардеса, пише Travel & Leisure.

Натискате бутона за повикване на всеки две минути

Над седалката ви има бутон за повикване. Някои пътници имат навика да го натискат, очаквайки мигновена реакция. Има ситуации, в които стюардесите са заети с други планирани задачи. Имайте търпение.

Eто защо не трябва да пиете вода на борда на самолетаTikTok е пространство, в което можете да откриете както невероятни вирусни танцови лудости и необичайни тенденции, така и да научите някои случайни факти - дори такива, които може би не искате да знаете

Искате човек от екипажа да стане ваш личен асистент

Някои хора на борда използват екипажа като “Бюро Информация”. Те смятат, че може да получат актуална и точна информация за статуса на полета - пристига ли, заминавали, с колко ще закъснее, ще бъде ли отложен и т.н.

Ние разбираме за закъснение на полет в момента, в който и пътниците. Нямаме контрол върху информацията, казва стюардеса.

Искате храна, след като сервирането й е приключило

Да кажем, че сте проспали времето за хранене или не сте били гладни в този конкретен момент. Не се надявайте, че ще успеете да получите храна по-късно.

Пет необичайни авиокомпании, които наистина съществувахаВ края на 70-те години на миналия век правителството на САЩ въвежда дерегулация на авиоиндустрията, като премахва федералния контрол върху цените на билетите, маршрутите и навлизането на нови авиокомпании на пазара. Така от от 80-те години се появяват редица нови авиопревозвачи, като някои от тях са особено необичайни

На борда има стотици пътници. Трябва да има някакъв ред.

Имате нужда от помощ за чанта, която очевидно е доста тежка

Стюардесите не са тренирани да вдигат тежко. На тях не им се плаща да бъдат носачи. Затова е добре да прецените внимателно, дали ще можете сами да вдигнете куфара си, преди да го очаквате от друг.

Разтягате се на пътеката

Разтягането е важно за доброто самочувствие. Има обаче доста по-подходящи места от средата на пътеката. Не е удачно също така да изтягате крака, препречвайки пътя на стюардесите.

Пилите ноктите си

Рязането или пиленето на ноктите на ръцете и краката е изключително дразнещо.

Не изразявате благодарност

Следващия път, когато пътувате със самолет, не забравяйте да кажете “Благодаря” на всеки от екипажа. Целият екип се е грижил за комфорта ви по време на полета. Стюардите се обиждат, когато пътниците благодарят само на пилота.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg