Когато размишлявате кои градове може да ви предложат апетитно ястие, вероятно в съзнанието ви изплуват няколко обичайни заподозрени. Например Париж с неговите малки ресторантчета, които предлагат уютна атмосфера и усамотение? Или пък уличната храна в Хонконг? Ню Йорк също е известен с мултикултурния характер на своята кухня, пише Time Out.

Според впечатленията на читателите на сайта за пътувания Condé Nast Traveller най-добрият град за почитатели на вкусната храна в момента се намира в Италия. По-точно - в северната част на страната. И това е Болоня.


В града може да опитате не само прочутото рагу ала болонезе. Целият регион Емилия-Романя ще ви плени с местния оцет балсамико, мортаделата, пармезана и пармската шунка. Очевидно това е мястото, където за първи път са били приготвени лазаня и тортелини в бульон!