Пет много необичайни туристически дестинации

9357
Пет много необичайни туристически дестинации

© Pixabay/Instagram

Любопитството е тайната на щастието.

Именно стремежът към това щастие ни кара да се стремим да изследваме света отвъд границите на нашата зона на комфорт.

Изборът на дестинация обаче за много хора не надхвърля популярното и познатото, а земята е невероятно обширна и съдържа множество по-малко известни кътчета.

Тези необичайни места обаче не са за слабите или страхливите. Към тях се отправят само смелите, посочва вестник Guardian.

Вижте пет от най-необичайните и по-малко известни дестинации за пътуване по света.

Езерото Натрон, Танзания

Това е солено езеро, разположено в източната страна на Танзания. Получава името си от високите нива на натрон, които се съдържат във водите му. Заради тях е дом на много малко форми на живот.

Наречен африканското езеро Медуза, на брега му често се срещат трупове на различни същества, които изглежда вкаменени. Езерото е червено на цвят поради високата му алкалност, което не пречи обаче край него да гнездят хиляди птици, включително 75% от пополацията на розово фламинго в света.

Салар де Уюни, Боливия

Това е най-голямата солена равнина в света, простираща се на 10 582 квадратни километра. Намира се в югозападната част на Боливия, близо до гребена на Андите, на височина от 3 656 метра над морското равнище.

Когато тънък филм с вода се събере на повърхността му, езерото се превръща в най-голямото естествено огледало в света. Смята се, че се е образувало в резултат на трансформации на няколко праисторически езера.

16 места, които трябва да посетите, преди да изчезнат напълноОт ледниците на Патагония до Тадж Махал

Мъртво море, Израел

Наричано още Солено море, това езеро е разположеномежду Израел и Йордания. Река Йордан, от която то получава почти цялата си вода, се влива в него от север.

Мъртво море е най-ниско разположеното водно тяло на повърхността на Земята. Със соленост от 34.2%, това е едно от най-солените водни тела в света - 9.6 пъти по-солено от океана, което прави плуването в него невероятно преживяване.

Тази соленост обаче създава сурова среда, в която растенията и животните не могат да оцелеят, от където идва и името му.

Островът на котките, Япония

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @aoshima_cat на

Аошима е известен с големия си брой котешки обитатели. Дълъг приблизително 1.6 км, котките превъзхождат броя на хората в съотношение приблизително 10: 1. Те са доведени от рибари, за да се борят с гризачите, а популацията им бързо се увеличава.

За разлика от броя на хората. През 1945 г. островът е рибарско селище с приблизително 900 души население. През 2013 г. той е дом на 50 жители. През 2018 г. на него вече живеят едва 13 души на средна възраст над 75 години. 

Зелено езеро, Австрия

Зеленото езеро, което през по-голямата част от годината е дълбоко по-малко от два метра, с топенето на снега се разширява значително, поглъщайки част от парка, който го заобикаля: дървета, пешеходни пътеки, пейки, мостове и всичко останало.

Дълбочината му по това време на годината достига около 9 метра. Тогава то се превръща в грандиозен подводен парк, истинска атракция за водолазите.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg