Райска възможност: Хавай търси 50 души, които да се преместят на острова

3414
Райска възможност: Хавай търси 50 души, които да се преместят на острова

© Pixabay

Нова програма в Хавай ще даде възможност на 50 души от други американски щати да заживеят на острова, пише CNBC.

Тя е наречена Movers & Shakas и е създадена от група от организации с нестопанска цел, бизнес лидери от щата, както и местни политици. Програмата има за цел да намери подходящи хора, които биха искали да се преместят да живеят в Хавай и да работят оттам, с което да подпомогнат местната икономика.

Организаторите на програмата посочват, че тя е „с уникална структура“, тъй като дава доста на одобрените кандидати, от които пък ще получи ползи.


Желаещите да работят от Хавай ще допринесат със своите умения и опит за разнообразяването на местната бизнес общност. Новите жители ще трябва да помагат с доброволен труд на местните организации с нестопанска цел, които помагат на младежта, но също така полагат образователни и предприемачески усилия за местните хора.

В замяна новите жители ще получат безплатни самолетни билети до Хавай, но също така и помощ за намирането на имоти при намалени цени, както и членски карти за споделени работни пространства и др.

Коронавирусната пандемия оказа сериозно негативно влияние на туристическата индустрия на Хавай, която бе оценявана на 18 млрд. долара. Броят на пасажерите, които са пътували до Хавай в началото на октомври, е с 90% по-малък от преди година.

Островният рай, изпълнен с изоставени автомобилиНа Хаваите е по-лесно да изоставите старата си кола край пътя, отколкото законно да я изхвърлите - факт, който причинява големи главоболия на властите

През лятото хавайските бизнес лидери отчетоха сериозен скок на местни граждани, които се завръщат по родните си места, откъдето продължават да работят за компаниите си.

Именно един от тях – Джейсън Хига, който е главен изпълнителен директор на FCH Enterprises, смята, че настоящата програма може да помогне за привличането на нови бизнес лидери, които да подпомогнат местната икономика.

Един от тези хора, родени в Хавай, е Ричард Матсуй, който заминава за Сан Франциско преди 15 години. Той никога не е възнамерявал да се завърне, но пандемията е променила начина му на работа. През лятото семейството му решава да се премести и заживее в Хавай.

Матсуй продължава да ръководи своята компания, а семейството му живее наблизо.

Той каза, че се надява програмата да поддтикне и други хора, родени в Хавай да се завърнат в родното си място.

Програмата Movers & Shakas продължава до 15 декември, като финалистите ще трябва да преминат и видео интервю. Одобрените 50 души ще имат 1 месец, за да приемат предложението за преместване в Хавай, откъдето да продължат своя живот и работа. Те ще трябва да работят по 15 часа месечно за организации с нестопанска цел, както и да останат на острова за поне 1 месец.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg