Защо изтривам приложенията на социалните мрежи, докато пътувам?

969
Защо изтривам приложенията на социалните мрежи, докато пътувам?

© pixabay.com

Преди няколко години с близък приятел пиехме кафе и си споделяхме истории за приятелите ни от гимназията. Един от тях конкретно наскоро се беше върнал от медения си месец и коментирахме колко добре са си изкарали.

Моят приятел направи интересен коментар: Изглежда страхотно, но тя не биваше да публикува нищо, докато беше на медения месец, пише Колийн Уудол от TheEveryGirl.

Озадачих се. Нашата позната беше отишла на едно от най-красивите и скъпи места в света. Защо да не публикува снимки от пътуването си? Да не би човекът, който седи до мен, да знае нещо, което аз не знам?

Когато настана време аз да се отправя на меден месец, реших да последвам съвета й. Преди да се качим на борда на самолета за Испания, със съпруга ми изтрихме от телефоните си всички приложения на социалните мрежи.

След като направихме същото по време на годишнината от сватбата ни, мисля, че вече никога няма да направя крачка назад, казва Уудол. Ето защо, обяснява тя.


Усетих, че отдавам на пътешествието това, което му се полага
В началото беше трудно. Пръстите ми инстинктивно се насочваха към приложенията в телефона, но тях ги нямаше. Какво трябваше да правя, докато съпругът ми се къпеше? Как ще бъда в крак с новостите или пък новините? Какво ли правеха другите?

След около два дни започнах да чета книги. Вместо да чакам мъжа ми, докато се къпе, се присъединих към него под душа. Все пак това е меден месец! Научих се да прекарвам по-малко време в хотелската стая.

Напълно се насладих на местата, които посетих, без да се тревожа, че няма да направя идеален кадър
Вместо да гледа заобикалящия я свят през камерата на телефона, Уудол се насладила на по-пълноценно преживяване. Не се тревожела, че нещо не е снимала или пък че не се е получила последната снимка.

Наистина се насладих на красотата около мен, казва тя.

Въпреки това правехме снимки
И то хиляди! Те обаче няма да привличат вниманието в социалните мрежи. Наши са си, те най-добре са запечатали пътешествията ни, казва Уудол.

Не мога да сравня ваканцията ни, моя бански или пък нашите снимки с чиито и да е други
Със съпруга ми работехме здраво, за да си позволим тези ваканции. Посветихме часове в планиране и с месеци събирахме пари. Отказах се от доста парчета пица, десетки кафета и т.н. И след всичко това, да се окажа на другия край на света и да размишлявам с негодувание, че моите снимки са по-лоши от тези на някой друг? Не, благодаря!

5 причини, заради които да обиколите светаПътешествията тласкат кариерата ни напред

Отрази се много добре на връзката ни
След сватбата имахме своето време, което да посветим един на друг. Да бъдем своя приоритет номер едно.

След като се прибрахме, публикувахме част от снимките
Ден след като се прибрахме, публикувахме няколко снимки и показахме къде сме били и какво сме правили. Не искахме да споделяме всичко от страхотното ни пътуване.

Това беше една пълноценна почивка
Ваканцията трябва да бъде почивка от реалността – от работата, от нещата, които ни натоварват, от социалните мрежи.

Това е предизвикателство
Да изключите социалните мрежи от живота си за известен период е предизвикателство, което си заслужава. То ви кара да присъствате 100% в отношенията с другите, да се насладите на настоящето, на това, което чувствате и виждате.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg