България отпуска помощ на съседни страни

687
България отпуска помощ на съседни страни

Парламентът ратифицира споразумението между Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за предоставяне на целева финансова помощ в подкрепа на Инвестиционната харта на страните от Югоизточна Европа и анекса към него.

Съгласно споразумението, подписано на 22 декември 2008 г., България трябва да предостави помощ за развитие на съседните си страни, които не са в ЕС.

Така България от страна бенефициент се превръща в донор, като сумата, с която МИЕТ трябва да окаже подкрепа, е 50 000 евро.

Страната ни е трябвало да изплати средствата до 31 декември миналата година, но тъй като споразумението е било сключено девет дни преди тази дата, изпълнението е било невъзможно, се посочва в доклада по законопроекта.

Според анекса на споразумението страната ни ще изплати сумата най-късно до 15 декември тази година от бюджета на МИЕТ. Помощта от 100 000 лв. трябва да се предостави от бюджета на ведомството за 2009 година.

Източник: БНР

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg