Броят на банкрутите в Румъния през изминалата година се е повишил с 44% спрямо 2005 г.

356

Броят на банкрутите в Румъния през изминалата година са се повишили с 44% до 10 431 компании, в сравнение с регистрираните предходната година 7 240 банкрутирали компании, сочи проучване на изследователската агенция за рисков мениджмънт COFACE.

Най-много банкрути са били обявени през изминалата година в сектора на търговията, като тенденцията се запазва от предходната 2005 година, сочат още данните.

Секторът на дребната търговия е водещ в класацията при компаниите, изпитали затруднения, като банкрутиралите в сектора компании са възлезли на 1 935, следвани от тези в търговията на едро, където компаниите, приключили дейност са 1 909.

Услугите са секторът с най-малко на брой банкрутирали компании, като с най-малко са IT секторът, банковият, пощенските услуги, телекомуникационният, енергийният и секторът за недвижимите имоти, където процентът на банкрути е под 1%.

Столицата на страната Букурещ се класира на първо място сред румънските градове по степен на банкрутирали компании.

Там са били регистрирани 1 931 компании, или 18.5% от общите банкрути в страната. Втори по брой на банкрути е бил югоизточният регион на страната с 14.2% от общо банкрутиралите компании, следван от западния регион с 8.8%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg