Букурещката фондова борса пуска два нови индекса

458
Букурещката фондова борса пуска два нови индекса

Букурещката фондова борса ще започне изчислението на два нови индекса от 1 юли 2008 г., съобщиха вчера от борсата.

Това са: BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index) и BET-NG (Bucharest Exchange Trading Energy & Related Utilities Index).

BET-XT ще бъде индекс на сини чипове и ще отразява представянето на 25-те най-ликвидни компании търгувани на регулирания пазар на Букурещката фондова борса, включително и инвестиционните фондове. Максималната тежест на всяка от компаниите в индекса няма да надхвърля 15%.

BET-NG ще бъде секторен индекс и ще отразява движението на цените на компаниите, търгувани на регулирания пазар на Букурещката фондова борса, които оперират предимно в енергийния сектор и свързаните с него комунални услиги. Общо 10 компании ще бъдат включени в изчислението на индекса, а максималната тежест на всяка компаниите няма да надхвърля 30%.

BET-XT и BET-NG ще бъдат изчислявани по същата методология както и индексите BET, BET-FI и BET-C на Букурещката фондова борса. Периодичните корекции на двата нови индекса ще се извършват на всяко тримесечие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg