Citibank Romania: възможностите за дългосрочно кредитиране в Румъния са ограничени

453
Citibank Romania: възможностите за дългосрочно кредитиране в Румъния са ограничени

Финансовият пазар в Румъния е все още недостатъчно развит по отношение на възможностите за дългосрочно кредитиране на инвестиционни проекти на румънските компании и инвестиционно банкиране, заявява изпълнителният директор на румънското подразделение на Citibank Romania, цитиран от румънските медии.

Звеното, което Разван Бадалисеску ръководи, е специализирано в кредитирането на корпоративни клиенти и има около 150 такива, сред които големи местни компании с оборот от над 50 млн. долара годишно, както и някои големи международни компании.

Според него липсата на възможности за дългосрочно финансиране на големи и средно големи компании, продиктувана от ограниченията за компаниите да набират капитал от над 20 млн. евро, генерира все по-засилен интерес на местните банки към международните пазари, както и кара големите румънски компании да търсят източници за финансиране на международните финансови пазари.

Прогнозите на ръководителя на румънското подразделение на щатската банка са за все по-голям размер на средствата, набирани от румънските компании чрез издавене на корпоративни облигации на международните финансови пазари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg