Deloitte: Продажбите на дребно в Румъния ще достигнат 72 млрд. евро годишнo до 2017 г.

460
Deloitte: Продажбите на дребно в Румъния ще достигнат 72 млрд. евро годишнo до 2017 г.

Годишните продажбите на дребно в Румъния могат да се увеличат със 130% в периода 2007- 2017 г. и да достигнат над 72 млрд. евро, според консултантската компания Deloitte, информира Ziarul Financiar.

Румъния и България са едни от пазарите с най-голям потенциал за растеж в сектора на продажбите дребно, според компанията.

Продажбите на дребно в северната ни съседка се оценяват на 31.2 млрд. евро през 2007 г. и от Deloitte прогнозират, че те ще нараснат със 132% в следващите 10 години.

Проучването на компанията показва, че очакванията за развитието на Румъния и България са свързани с относително малкия размер на двата пазара, като се има предвид ниската стойност на продажбите на глава от население.

Продажбите на дребно на глава от населението в Румъния възлизат на 1 447 евро, което 31% от средните такива за 27-те държави членки на ЕС и е най-ниското ниво за съюза.

Разходите за здраве на глава от населението ще се увеличат с 85% до 2010 г, в сравнение със 2007 г., тъй като Румъния адаптира здравната си система към европейските стандарти, докато в същото време приходите и потреблението на медицински услуги нарастват, според Deloitte.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg