Добрите брокери на недвижими имоти в Румъния изкарват над 10 000 евро на месец

733
Добрите брокери на недвижими имоти в Румъния изкарват над 10 000 евро на месец

Бумът на пазара на недвижими имоти в Румъния безспорно се отразява положителното върху доходите на агентите за недвижими имоти. И докато просто добър агент може да си докарва доход в размер на 4 000 евро месечно от комисиони, то доходите на много добър такъв достигат и 10 000 евро месечно, сочи публикация на румънското издание ZF.ro.

Най-високите такси и комисиони събрани от агент по недвижими имоти възлизат на над един милион долара по пазарни данни.

В основата на доходите на агентите за недвижими имоти са не месечните им възнаграждения, а комисионата получава от тях при продажба на имоти.

Особено големи са тези получавани от преговарящите за продажбата на цели сгради или офис имоти, възлизащи на значителни по размер сума.

При сделка в размер на 100 млн. евро, получаваната такса възлиза на около един милион евро, коментират запознати. При подобни сделки обаче, няколко консултатнта работят заедно, като тим.

Наблюдава се значително повишение при възнагражденията, получавани от имотните брокери през последните няколко години.

Преди две три години доходите им възлизаха на между 1 500 и 3 000 евро на месец, като те значително са се повишавали с нарастването на интереса към пазара, както от местни така и от чуждестранни лица, довели до значително повишение, както в цените на имотите, така и на възнагражденията.

В същото време, последните се повишават значително и със степента на израстналост на брокера в кариерата му. Възнаграждението нараства поради повишените контакти и "ноу хау" в сектора на агентите продаващи такива имоти.

Опитните консултанти получават по над 7 000 евро средно на масец, като "звездите" правят значително повече пари.

Наблюдава се и засилена конкуренция между агенциите за недвижими имоти за привличане на опитни кадри, като една от "примамките" са високите възнаграждения. На пазара все по-често се появяват и нови играчи, включващи имена на световноизвестни агенции за недвижими имоти.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg