Eurobank EFG увеличи капитала си

496
Юробанк И Еф Джи (Eurobank EFG) успешно приключи увеличението на капитала си. Всеки акционер ще получи по 2 нови акции на всеки 15 броя на цена от 20 евро на акция. Увеличението на дяловия капитал възлиза на около 1.229 млрд. евро.

Общо 97.47% от акционерите са упражнили правото си на записване, като ще бъдат издадени 61 444 496 нови акции с номинална стойност 2.75 евро, които ще бъдат разпределени между тях.

От неразпределените 1 554 008 нови акции, 754 178 акции са определени за служителите на дружеството, които имаха възможност да заявят желанието си да закупят до 200 нови акции, всяка на стойност 20 евро. За първи път всички служители на Пощенска банка и ДЗИ Банк, членове на Юробанк И Еф Джи Груп у нас, имаха възможност да запишат акции на дружеството на преференциални цени.

Останалата част от нови акции бяха разпределени на пропорционален принцип между акционерите, които са упражнили правото си на презаписване. Тъй като общият брой на заявените за презаписване акции е 16 410 085, на стойност 328 000 000 евро, което надхвърля броя на издадените акции, заявилите акционери ще получат на пропорционален принцип 4.87% от заявеното количество. Броят на заявените акции от служителите и акционери надхвърля броя на новите незаписани акции близо 11 пъти.

Пощенска банка и ДЗИ Банк са членове на Юробанк И Еф Джи Груп. Сливането на двете банки ще приключи в края на третото тримесечие на 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg