Европейски компании се насочват от Африка към България

1067
Европейски компании се насочват от Африка към България

Европейски компании, които аутсорсват в Северна Африка, започват да обмислят нови стратегии за аутсорсинг в локации с по-нисък риск като България и Румъния, съобщават от CallPoint New Europe.

Размириците в Египет и Тунис накараха фирмите да търсят по-сигурни дестинации, където да изнесат част от дейностите си. Те са привлечени към България и Румъния, заради политическата стабилност на тези страни, по-малкия риск от терористични атаки и революции, членството в ЕС, културната и географска близост.

„Водим разговори с инвеститори, предимно от Франция, които се изтеглят от Северна Африка и се насочват към Източна Европа като дестинация за аутсорсинг", обясни Филип Угринов, изпълнителен директор на CallPoint New Europe, една от най-големите независими аутсорсинг компании в региона.

„За такива и други проекти имаме основание да мислим, че ще назначим поне 250 нови служители до края на 2011 година. Очакванията ни за бизнеса през тази година са положителни и предвиждаме отново двуцифрен растеж", допълва той.

Филип Угринов ще дискутира актуални въпроси за аутсорсинг индустрията в България на конференцията „Аутсорсинг 2011- посоки на развитие, ползи и рискове", която започна днес в София.

CallPoint New Europeю е една от най-големите независими аутсорсинг компании в Източна Европа. 95% от фирмите, които ползват услугите на CallPoint, са от Западна Европа. CallPoint New Europe е създадена през 2004 година и специализира в 4 направления: пътуване и свободно време; търговия на дребно и онлайн търговия; финансови услуги; телекомуникации.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg