Гръцки компании кроят планове за разширяване на бизнеса си на Балканите

987
Гръцки компании кроят планове за разширяване на бизнеса си на Балканите

Гръцки компании кроят планове за разширяване на бизнеса си на Балканите, възползвайки се от благоприятната за тях конюнктура в региона, пише елеактронното издание на атинския в. "Та неа".

България, Румъния, Сърбия, Албания и Македония се сочат като най-привлекателни за гръцките делови среди от търговския, ресторантьорския и високотехнологичния бизнес.

Консорциумът Карфур-Маринаполус планира да открие 20 хипермаркета в големите градове на България, а консорциумът Веропулос обмисля до края на 2009 г. да добави още един център към веригата от четири търговски центъра в Сърбия.

До края на тази година се очаква в София да бъде открит още един магазин от веригата Плесио компютърс, а през 2009 г. в българската столица се предвижда да бъде открит и
първият магазин от веригата Пъблик.

На Балканите се готви да настъпи и гръцката верига Радио Корасидис, а компанията Илектроники планира да открие в Белград втори магазин и едновременно с това се очаква
да реши кога и къде да открие свои магазини в България, Румъния, Албания и Македония.

За София се запътва и консорциумът Фурлис, който през юли закупи терен от 60 хил. кв.м. за 12 млн. евро, на който смята да построи първата "балканска ИКЕА" за мебели.

Балканските пазари са в проектите и на консорциума Вардас, който има верига от магазини за облекло, а също на компаниите Германос, ЕЛМЕК, Фешън бокс и други.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...