Хилиархопулос: Растежът на региона е неговото предизвикателство

524
Хилиархопулос: Растежът на региона е неговото предизвикателство

Растежът на Централна и Източна Европа е предизвикателството на региона, поради което тук се наблюдава все по-голям интерес от фондове за дялово инвестиране. Това каза днес по време на конференцията „Дялово инвестиране в България и Югоизточна Европа Агис Хилиархопулос, партньор в Bancroft.

Мнението му сподели и Чавдар Рисин, Директор корпоративно банкиране в Ситибанк-клон София, според когото растежът в региона ще продължи със същите темпове и през следващите години.

Има няколко сектора, които ще отбележат много добър ръст в идните години. Такова мнение изказаха Хилиархопулос и Винаром Вилаихонгс, партньор в SGAM.

Това са телекомуникациите, финансовите услуги, електричеството, фармацията и петролът.

Именно Винаром обяви, че възможностите за инвестиции в България са големи, „не само защото можеш да станеш лидер в сектора си, но и поради вероятността да се разраснеш и регионално.

Само преди две години фондовете у нас бяха около 10, докато сега те са между 20-25 на брой, каза директорът в Global Finance, Ивайло Симов.

Най-голямата сделка, осъществена през изминалата година в страната, бе покупката на 90% от капитала на БТК от AIG Global Invesments Group.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg