Холандия премахва всички ограничения за работници от страните от ЕС

405
Холандия премахва всички ограничения за работници от страните от ЕС

Холандия премахна всички ограничения за работниците от Източна Европа, граждани на ЕС, за живеене и работа в страната вчера, посочиха публикувани в медиите данни.

Това премахва нуждата за гражданите на ЕС от Източна Европа да притежават разрешителни за работа в страната.

Към края на изминалата година само полските работници в Холандия са възлизали на 60 000, като близо 3 350 поляци са регистрирали собствен бизнес, което е повишение с 30% спрямо предходната 2005 година, според статистически данни.

Основната част от работещите в Холандия от страните от ЦИЕ са били регистрирани в строителния сектор.

Чувствата сред холандското население относно премахването на рестрикциите са разнопосочни. От една страна, гражданите с желание за ремонтни действия на своите домове са щастливи от наличието на по-евтина работна ръка, а от друга, холандските компании от строителния сектор изразяват своето остро негодувание от предприетите действия, които вредят на бизнеса им.

В същото време работещите в строителния сектор холандци са принудени да намалят цената на своите услуги, за да са конкурентоспособни.

В Холандия се засилват и проверките относно това дали работниците от страните от ЦИЕ работят за по-малко от държавно определените 8 евро на час, което подбива цената на труда в страната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg