Икономическият растеж на Унгария се забави до 1.4%, най-ниското равнище от 11 години

324
Икономическият растеж на Унгария е 1.4 процента на годишна база за второто тримесечие на 2007 г., съобщи статистическата служба на страната.

Процентът на икономическия растеж е най-ниският, отчетен от 1996 г., и бе под очакванията на анализаторите, който прогнозираха, че брутният вътрешен продукт (БВП) ще се увеличи с над 2 процента.

Унгария е по средата на трудна финансова реформа, тъй като правителството се опитва да намали големия бюджетен дефицит. През 2006 г. по този показател бяха отчетени 9.2 процента и това е най-високото равнище в Европейския съюз.

Нарастването на БВП на Унгария от години се колебаеше около 4-процентовата граница, докато правителството не взе стори мерки на ограничения.

Инфлацията също се повиши в резултат на мерките и Централната статистическа служба съобщи, че цените на потребителските продукти са се повишили с 8.4 процента на годишна база през юли 2007 година. Въпреки всичко сега темпото на инфлацията започва да отслабва.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg