Интерут разширява мрежата си в Полша

416
Интерут разширява мрежата си в Полша

Интерут, собственик на най-широко развитата мрежа за пренос на глас и данни от следващо поколение в Европа, откри нова точка на присъствие (PoP) в Краков. Чрез нея фирмите в района получават разнообразен пакет услуги, сред които Ethernet, VPN мрежи и усъвършенстван VoIP при връзка до 10 Gbps, информираха от компанията за Profit.bg.

Използването на Интернет в Полша се е увеличило с 208% от 2000 г. до 2007 г. Новата точка за достъп, която Интерут предоставя, ще спомогне за посрещането на необходимостта от повече и по-качествен капацитет.

Интернет в Полша е много развит в бизнес сектора, навлязъл е и в потребителския сектор на домакинствата. Е-търговията до скоро беше слабо развита, поради лошото качество на съществуващите мрежи на фиксираните телефонни линии и високия разход за достъп до Интернет.

Въпреки това обаче бизнесът и правителството в Полша са решени да премахнат пречките пред по-нататъшното развитие на е-търговията. В момента в Полша има 10 000 уеб сайта на търговски компании, а 80% от бизнеса в страната използва Интернет ежедневно. 52% от компаниите имат собствен уеб сайт, а 320 продават през глобалната мрежа.

Според доклад на Европейската комисия от април 2008 г. само 35% са потребителите на глобалната мрежа у нас. По критерия достъп до високоскоростен Интернет, страната ни е "на опашката" с едва 7%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg