Карфур с ръст от 40.3% в продажбите си в Румъния от началото на годината

377
Карфур с ръст от 40.3% в продажбите си в Румъния от началото на годината

Една от най-големите вериги за търговия на дребно в Европа – френската Карфур, обяви, че за първата половина на тази година е отчела ръст с 40.3% в продажбите си в Румъния спрямо сравнимия период на миналата година.

Компанията се нарежда на трето място сред най-големите вериги за продажба на дребно в северната ни съседка спрямо реализирана печалба за миналата година.

Това е доста добър резултат, като се има предвид, че компанията е едва от няколко години на румънския пазар.

Инвестиционната програма на Карфур предвижда строителството и откриването на нови представителства в страната, като заложената цел е около 50 магазина до 2010 г.

За второто тримесечие на миналата година компанията е реализирала в Румъния продажби на стойност 274 млн. евро, което е ръст с 43.5% спрямо първото тримесечие на миналата година, припомнят от ръководството на гиганта.

Годишната печалба на компанията за миналата година, реализирана на румънския пазар, възлиза на 866 млн. евро, като очакванията за тази година са печалбата към 31 декември 2008 г. да надхвърли 1 млрд. евро.

Печалбите на Карфур на румънския пазар я нареждат сред едни от най-бързо развиващите се и доходоносни за марката, която има представителства в много европейски страни.

Другите главни играчи на румънския пазар в сектора на продажбата на дребно са Metro, Auchan, Cora и Selgros.

Повечето от тези марки присъстват и на българския пазар, но реализираните у нас печалби са доста по-малки, в сравнение с Румъния.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg