Медведев: Инвеститорите трябва да се чувстват сигурни у нас

641
Медведев: Инвеститорите трябва да се чувстват сигурни у нас

За увеличаване на инвестициите в руската икономика трябва да се укрепи и развие съдебната система, заяви президентът на РФ Дмитрий Медведев по време на срещата на руски и сингапурски бизнесмени, пише РИА Новости.

Според него Русия трябва да укрепи законодателството си и да доразвие съдебната си система, защото всеки инвеститор се нуждае от надеждна подкрепа от страна на държавата.

„На второ място е създаването на съвременен правов режим. Но такъв режим, който да е разбираем и адекватен за чуждестранните бизнесмени и за съвременния човек. Трето - защита на интересите при възникнали, каквито и да било спорове", добави руският лидер.

Според президента, става дума за справедлива съдебна защита.

„При наличието на тези фактори, инвестициите ще бъдат гарантирани", подчерта Медведев.

Когато заговори за модернизацията на руската икономика той подчерта, че за постигането на тези планове ще са необходими години.

„Най-важното засега е диверсификацията на руската икономика и преходът от суровинен към иновационен модел. Тази цел е много по-лесно да се прокламира, отколкото да се реализира. Очевидно е, че за постигането й ще са нужни години", добави президентът. В този ред на мисли той заяви, че опитът на Сингапур е вдъхновяващ.

„Сунгапур показва как икономиката може за кратко време да се преобрази, да е по-привлекателна и да е един от центровете в Азиатско-Тихоокеанския регион", сподели руският лидер.

Дмитрий Медведев посочи в края на срещата, че Русия ще създаде всички необходими условия за чуждия бизнес и ще оказва пълна подкрепа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg