Настояват Англия да вдигне ограниченията за работници от България

443
Настояват Англия да вдигне ограниченията за работници от България

Британската "Фондация Работа" ("Work Foundation") настоява да бъдат вдигнати налаганите от Великобритания ограничения за работници от България и Румъния, които се третират различно в сравнение с работниците от осемте страни от Централна и Източна Европа, присъединили се към Европейския съюз през 2004 г.

В публикуван миналата седмица доклад, озаглавен "Миграционни митове, работна заетост, заплати и състояние на трудовия пазар", се подчертава, че мигрантите във Великобритания от Централна и Източна Европа отиват там "да работят, а не да "изстискват" социалните фондове на държавата".

Според доклада огромното мнозинство пристигнали да работят във Великобритания граждани на осемте централно и източноевропейски страни, приети в Европейския съюз през 2004 г., смятат да стоят там не повече от три месеца, под 10 на сто от тях имат намерение да стоят две години или по-дълго, а 20 на сто не знаят колко дълго желаят да останат.

Естественият извод е, че предприемачите във Великобритания използват мигрантите от тези осем страни да запълват празнотите в пазара на труда, се отбелязва в доклада. В него се посочва също, че присъствието на работна ръка от Централна и Източна Европа във Великобритания вероятно ще намалее драстично през следващите пет години. Това също водело авторите му до извода, че британските власти би трябвало да отворят трудовия пазар на страната за работници от България и Румъния.

"Фондация Работа" е организация, създадена през 1918 г. под името "Индустриално общество", информира БТА. И след преименуването си през 2002 г., тя продължи да действа в интерес на повишаването на качеството на живота във Великобритания, посочва Юрактив.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg