Нова имигрантска вълна във Великобритания от България и Румъния

491
Нова имигрантска вълна във Великобритания от България и Румъния

Броят на посещенията на граждани от Румъния и България във Великобритания е нараснал значително след присъединяването на двете страни към ЕС, сочи правителствен доклад на страната.

Близо 50 000 граждани на двете нови членки на ЕС са влизали във Великобритания всеки месец, сочи още статистиката.

Данните карат анализаторите да смятат, че предупрежденията за нова имигрантска вълна към страната могат и да се окажат верни.

Статистиката сочи, че обявените намерения на влизащите в страната българи и румънци са за временно посещение, но според властите е доста вероятно голяма част от тях да решат да си "удължат" престоя.

Въпреки че няма ограничение за времето на техния престой българите и румънците, които желаят да работят в страната са задължени да подадат молби за разрешителни за работа в страната.

За първите три месеца на миналата година броят на посетителите във Великобритания от Източна Европа е възлизал на 540 000 души, докато за същия период на настоящата година, който отчита влизането на България и Румъния, той се е повишил с 25% до 680 000.

През март близо 230 000 посетители са влезли във Великобритания от страните от ЦИЕ, което е с 57 000 повече, в сравнение със същия месец на миналата година, сочи още статистиката.

Към момента във Великобритания работят над 600 000 имигранти, основната част от които са поляци, чийто брой е около 400 000.

Новите данни за увеличаването на имигрантската вълна към Великобритания водят след себе си по-нататъшни критики от противниците на правителството, като според тях имигрантите водят до повишаване на безработицата сред британското население.

В усилията си да намалят недоволството сред населението си правителството на страната заяви, че ограничава броя на работните визи за нискоквалифицирани кадри от Румъния и България до 20 000 годишно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg