Нова международна борса в Санкт Петербург с приоритет към малки и средноголеми компании

1021
Нова международна борса в Санкт Петербург с приоритет към малки и средноголеми компании

Скандинавската финансова група OMX, борсата в Санкт Петербург и венчърната група RX са подписали споразумение днес за основаване на международна фондова борса в Русия.

Международната борса със седалище в Санкт Петербург (IXSP) ще осигури достъп на руските компании, желаещи да наберат капитал чрез борсата от международни инвеститори.

Новото борсово сдружение ще бъде ориентирано основно към малки и средноголеми руски компании, желаещи да наберат свежи ресурси за инвестиции, без да е необходимо излизането им на международни фондови пазари.

Всяка от компаниите, основателки на новата борса, ще притежава по една трета от капитала на международната борса IXSP.

Скандинавската финансова група ОМХ, която оперира в скандинавския и балтийския регион ще осигури търговската и информационната платформа на новата борса.

Борсата в Санкт Петербург е най-старата борса в Русия, където от 1991 година насам се търгуват фючърси и стоки. От април 1997 година на пода й се търгуват и акции, като това е третата най-голяма борса в Русия по големина.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg