Общо 35 млн. евро годишно за еко-мероприятия по нефтопровода в Александруполис

779
Общо 35 млн. евро годишно за еко-мероприятия по нефтопровода в Александруполис

Общо 35 млн.евро ще бъдат давани годишно за екологични мероприятия в района на Александруполис, е заявил днес на пресконференция в гръцкия град Йорго Естатиу, представител на ПАСОК за региона и участник в конференцията на КНСБ, която се провежда в гръцкия град.

По думите му това успокоява местното население и хората са добронамерени към проекта. Председателят на КНСБ Желязко Христов е заявил, че не е реално да има увеличение на цената на природния газ в България с 30 на сто.

КНСБ ще настоява за минимална работна заплата в размер на 260 лева от 1 януари 2009 г., средна работна заплата в реалния сектор от 800 лева, извънредно увеличение на бюджетните заплати от 1 октомври 2009 г. с не по-малко от 10 на сто.

Синдикалният лидер е изтъкнал още, че от 2009 г. е необходимо 10 на сто от БВП да бъде отпускан за пенсии. Необходимо е от 1 януари 2009 г. да има актуализация на доходите на хората, а от 1 октомври 2009 г. актуализация на пенсиите.

Христов заявява още, че ще се бори за ясна и точна схема на изразходване на бюджетния излишък, така че част от него да отива за хората, които „го изкарват“. Необходимо е не само 100 000 от българите да имат право на ваучери за храна, а от 1 януари 2009 г. ваучери от по 40 лв. да бъдат дадени на работещите в бюджетните служби.

Необходимо е и финансово участие на работниците в собствеността и печалбата на компаниите, както и изработване на закон за корпоративната социална отговорност. Колективното трудово договаряне има нужда от нормативен проект, изтъква д-р Христов. Във всички има дефекти и опасности от „верижни реакции“, предупреждава той давайки за пример Булгаргаз и Топлофикациите.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...