Откриха първата пленарна сесия на Европейския парламент

356
Откриха първата пленарна сесия на Европейския парламент

Председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг откри първата сесия на Парламента за 2008 година в Страсбург. Сред акцентите са представянето на приоритетите на словенското председателство, гласуване на второ четене на директивата за потребителския кредит, нова система за летищните такси, както и доклади за Черноморската регионална политика, автомобилната промишленост, стратегията за ромите и правата на детето.

Великият мюфтия на Сирия Ahmad Badr El Din El Hassoun ще държи реч на тържествено заседание на Парламента в контекста на Европейската година на междукултурния диалог.

Председателят на Парламента обяви, че ще наложи санкции на депутатите, които прекъснаха с освирквания тържествената церемония по подписването на Хартата за основните права на ЕС на 12-и декември.

Пьотеринг заяви, че такова поведение не може да бъде оправдано - всеки член на ЕП може мирно да изразява мнението си по време на дебатите, а ораторите не могат да бъдат прекъсвани, още повече ако са гости, каза председателят на Парламента, припомняйки колко много Парламентът цени свободата на словото. Той обяви, че депутатите, които смутиха церемонията, ще бъдат наказани според мерките, предвидени в Правилника на ЕП (Член 146 -148 и Приложение XVI a).

Докладът относно проекторешението, което ще позволи едностранното признаване от Кипър, България и Румъния на визите, издадени от шенгенски държави членки, при транзитно преминаване през техните територии, беше отложен по молба на словенското председателство за сесията на Парламента в Брюксел, която ще се проведе на 30 и 31 януари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg