Пазарите на здравеопазване в ЦИЕ с голям потенциал за ръст

635
Пазарите на здравеопазване в ЦИЕ с голям потенциал за ръст

Въпреки икономическия спад страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), сред които са Полша, Чехия, Словакия, Унгария, България и Румъния, все още са атрактивни пазари в сферата на здравеопазването. Фармацевтичният сегмент и медицинската техника все още не са развили пълния си потенциал и се очаква разходите за здравеопазване в страните от региона да се увеличат още.

Нарастващото значение на тези пазари привлича мултинационални корпорации за разработване на патенти или придобиване на местни производствени предприятия, съобщава водещата световна компания за разпространение на информация PRNewswire.

Сливанията с участници на местните пазари или придобиването им се определят като най-ефективния начин за достъп до пазарите и допълнително разрастване на дейността на мултинационалните корпорации в ЦИЕ.

Според нов анализ на консултантската компания Frost & Sullivan, озаглавен "Преглед на индустриите за фармацевтични продукти и здравни услуги в ЦИЕ", между 2009 и 2012 година средният растеж на пазарите от региона ще бъде между 6.9 и 7.4 процента.

България и Румъния ще бъдат най-бързо развиващите се пазари през периода, докато в Чехия и Унгария ще бъде отчетен растеж под средния.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg