Промишленото производство в Русия с най-малък ръст от пет години и половина

437
Промишленото производство в Русия е отбелязало през юни най-малкия си ръст от пет години и половина насам, след като производството на локомотиви, цимент и петрол пада, пише Bloomberg.

Ръстът на промишленото производство на годишна база е намалял до 0.9% през юни, в сравнение с 6.7% през май. Това е най-слабият темп на растеж, откакто промишленото производство започва да се изчислява по нова методология през 2003 г. Осреднената прогноза на икономистите е била за нарастване с 6% през юни, според проучване на Bloomberg. Промишленото производство намалява с 1.4%, в сравнение с май.

Производството на локомотиви в Русия пада с 20% през юни, докато това на автобуси намалява с 16.6%. Производството на цимент бележи спад от 13.5%, докато производството на стоманени тръби намалява с 4.3%.

Икономиката на Русия, която е най-големият енергиен износител, е нараснала с 8.5% през първото тримесечие на годината. Средният годишен ръст на инвестициите възлиза на 20% през първите три месеца, което води до разрастване на строителния сектор и на продажбите на дребно.

Russian Railways, която управлява най-дългата железопътна мрежа в света, обяви в петък, че планира да набере 325 млрд. рубли (14 млрд. долара) в следващите три години, за да разшири и обнови железопътната си мрежа.

Производството в Русия нараства с 0.6% на годишна база през юни, в сравнение с 10% за предходния месец. Производството на суров петрол и кондензат от природен газ намалява с 0.8, в сравнение с година по-рано.

Производството на електричество, газ и вода се увеличава с 4% на годишна база през юни, в сравнение с 2% предходния месец.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg