Провеждат заседание по програмата за териториално сътрудничество с Гърция

408
Провеждат заседание по програмата за териториално сътрудничество с Гърция

Днес в Солун ще се проведе първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От българска страна в официалното заседание ще участва зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, а от гръцка – Панайотис Дросос, главен секретар за инвестициите и развитието в Министерството на икономиката и финансите на Гърция.

Разработването и изпълнението на проекти по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. ще допринесе за по-нататъшното социално-икономическо развитие на граничните райони, за екологосъобразното управление на околната среда, за опазването на културните ценности и традиции и за увеличаване възможностите за разработване и осъществяване на съвместни инициативи в граничните области.

Бюджетът на програмата е 130 млн. евро.

От българска страна избираеми са областите Благоевград, Смолян, Хасково и Кърджали, а от Гърция – районите Централна и Източна Македония и Тракия, включващи префектурите Еврос, Кавала, Ксанти, Родопи, Драма, Солун и Серес.

Бенефициенти по програмата са общини, областни администрации, неправителствени организации, асоциации на общини, изследователски институции, междуобщински организации за сътрудничество, камари и други от граничния район.

Приоритетните оси на програмата са повишаване качеството на живота, достъпност, конкурентноспособност и човешки ресурси, и техническа помощ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...