Ръст от 19% при сделките по сливания и поглъщания в енергийния сектор в Русия и региона

574
Ръст от 19% при сделките по сливания и поглъщания в енергийния сектор в Русия и региона

Пазарът на сливания и поглъщания в енергийните сектори на Русия и останалите бивши съветски републики е регистрирал ръст от 19% на годишна база през изминалата година до ниво от 35.7 млрд. долара за изминалата година, според доклад на PriceWaterhouseCoopers изнесен вчера.

Повишението на обема на сключените сделки по сливания и поглъщания до голяма степен се предопределя от продължаващото преструктуриране на газовия и петролния бизнес в Русия.

На фона на повишението в обема на сделките по стойност, техният брой през изминалата година се е запазил с почти без изменение спрямо 2006 година, сочи още изследването.

За цялата година са се осъществили 41 транзакции, в сравнение с 42 такива година по-рано, според изследването.

В същото време средната стойност на осъществена сделка се е повишила с 21% до ниво от 870 млн. долара, което е между три и четири пъти повече в сравнение със сделки в други региони на света.

Поскъпването на цената на петрола, стартирало още през изминалата година, е друг фактор, инициирало значителен интерес към енергийния сектор в богатия на суровини регион, коментират още специалистите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg