Рено откри официално в Букурещ проектантски център за Централна Европа

757
Рено откри официално в Букурещ проектантски център за Централна Европа

Една от най-големите автомобилостроителни компании Рено откри официално в Букурещ проектантски център за Централна Европа, който е шестият такъв център, притежаван от френския производител в световен план, информира БТА.

Центърът започна работа през септември 2007 г. и в момента има 15 служители от шест националности, сред които румънци, французи, българи, руснаци, канадци и словенци. Броят на служителите трябва да достигне 30 до 2009 г.

Проектантският център е разположен в центъра на Букурещ, в бившата сграда на швейцарското посолство и е част от регионалния инженерен център на Рено – Renault Technologie Roumanie, чиято цел е да развива проекти, предназначени за заводите в Източна Европа, Русия, Турция и региона Магреб.

Целта на проектантските центрове на Рено е да развиват проекти възможно най-близо до пазарите, на които ще бъдат продавани автомобилите, заяви Патрик льо Кеман, директор на
индустриалното проектиране на Рено.

Технологичен център на Рено за инженерни дейности и тестване ще бъде открит през октомври в град Титу (кръг Дъмбовица). В центъра ще работят 3 000 инженери и техници.

Renault Technologie Roumanie е проект, разположен на три места в Румъния - в Питещ се намира центърът за техническа асистенция на завода, в Букурещ е разположен центърът за
проектиране, а в Титу ще се намира центърът за тестване на автомобилите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg