Румънските фондове, инвестиращи в акции, с доходност от 9% през април

365
Румънските фондове, инвестиращи в акции, с доходност от 9% през април

Към края на април активите на 33-те инвестиционни фонда в Румъния са възлезли на 201.7 млн. евро, или 0.2% от Брутния вътрешен продукт на страната, посочиха данни на агенция ACT Media News Agency.

В същото време те са възлезли на 0.6% от общата капитализация на борсата в страната.

През април фондовете, инвестиращи в акции, са донесли на акционерите си доходност в размер на 9%, или значително повече от инфлацията.

Най-висока доходност е отчел инвестиционният фонд Active Dynamic, управляван от Swiss Capital, чиято доходност е била в размер на 12.2% през април на годишна база.

Въпреки по-слабото си представяне балансирането на фондове в северната ни съседка се отличава с най-много инвеститори, като броят им възлиза на 49 513, на фона на 78 569 инвеститори общо в инвестиционните фондове.

Фондовете, инвестиращи в облигации и други финансови инструменти с фиксирана доходност, са отбелязали понижение в стойността на активите си през април. Най-висока доходност сред тях е отчел фондът Orizont Fund, управляван от Certinvest, чиято доходност е била в размер на 1.6% през април.

Към края на април активите на фондовете от затворен тип са възлизали на 44.9 млн. леи, или с 78.3% по-малко, след приключване на дейността на Depfa fund.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg