Русия привлича все повече чуждестранни инвестиции

425
Благодарение на редица икономически фактори, в последните няколко години Русия става все по-привлекателна за чуждестранните инвеститорите, пише РИА Новости.

Относителната политическа стабилност, която се наблюдава в последните години и постоянният силен ръст на БВП предлагат все повече възможности за печеливши капиталовложения.

Икономическите и политически промени, които бяха осъществени от администрацията на президента В. Путин отвориха вратите за руския бизнес към идеите и изпитаните практики на останалия свят. За много от западните лидери Путин се оказа доста находчив в развитието и реализирането на бизнес планове и идеи.

Резултатите от неговата политика са повече от очевидни за Руската държава, като за последната година икономическият растеж на държавата достигна 7.6% и за основна движеща сила се сочи развитието в сектор на машиностроенето.

Въпреки че руската икономика не е толкова тясно свързана с притока на чуждестранни капитали, взаимната зависимост със Запада се засилва все повече. За разлика обаче от САЩ и Западна Европа, Русия остава почти незасегната от ипотечните проблеми, с които се сблъскаха тези държави през изминалата година.

Може би единствената причина, която все още остава голяма трудност за набиращата сила огромна икономика остава инфлацията. Очакванията на анализаторите от бизнес средите в Русия са тя да премине 12% през 2008 г. Това се дължи най-вече на големия ръст на вътрешното потребление и развитието на средната класа.

Вложенията в развиващи се пазари, като руския, носят много добри възможности за възвращаемост в дългосрочен план.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg