Руската строителна компания PIK Group планира IPO на руската и лондонската фондова борса

413
Руската строителна компания PIK Group планира IPO на руската и лондонската фондова борса

Една от водещите руски строителни компании - PIK Group обяви плановете си да осъществи първично публично предлагане през май, посочиха изнесени днес данни в руските медии.

Компанията, която е специализирана в изграждането на жилищни комплекси, производството на строителни материали, както и финансиране за закупуване на жилища ще предложи продажбата на нови акции на руската и лондонската фондова борса.

Компанията, основана през 1994 година, планира продажба между 10 и 15% от капитала си, като се очаква след пласирането на акциите пазарната й капитализация да възлезе на 2 млрд. долара, сочат още данните.

Бордът на директорите на компанията одобри на 30 март решението за издаването на 58 млн. нови акции, с номинална стойност от 62.5 рубли (2.4 долара).

Към днешна дата компанията е собственост на предприемачите Кирил Писарев и Юри Жуков, които притежават по равен дял от нея. Основният капитал на компанията е в размер на 28.52 млрд. рубли (около 1.09 млрд. долара).

След новите акции стойността на основният капитал ще бъде увеличена до 32.14 млрд. рубли (около 1.24 млрд. долара).

Според приетото от борда на директорите на компанията решение новите акции се очакват да бъдат частно пласирани в полза на Deutsche Bank Trust Company Americas, The Bank of New York, Citibank N.A., Finzhilstroi, FMC Realtors Holding Inc., IBG Development Group Inc., London International Business Limited и International Realtors Inc.

За първите девет месеца на миналата година от PIK Group отчетоха печалба в размер на 13.45 млн. рубли (около 517,000 долара).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg