Сърбия ограничи цената на хляба до 89 ст.

1016
Сърбия ограничи цената на хляба до 89 ст.

© Pixabay

Правителството на Сърбия прие Наредба за задължителното производство и продажба на хляб с цел по-нататъшна защита на жизнения стандарт на населението, съобщи Танюг.

Новата наредба ограничава цената на дребно на хляб от брашно T-500 до 53.50 динара (0.89 лева), докато максималната производствена цена е ограничена до 45.88 динара (0.77 лева).

Наредбата влиза в сила на следващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник. Тя ще се прилага от 9 август и ще е в сила 30 дни.


Правителството прие и Наредба за ограничаване на цената на пелетите, според която максималната им цена на дребно не трябва да надхвърля 38 000 динара на тон (633 лева) във всички опаковки.

Цената на специален вид хляб в Хърватия скочи до 6.65 евроКолкото струва и килограм свинско месо

Наредбата е приета с цел предотвратяване на смущения на пазара, които биха могли да застрашат енергийната сигурност на Сърбия. Тя влиза в сила на следващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник и е валидна 90 дни от датата на влизане в сила.

Правителството прие и изменение на решението за временна забрана за износ на евродизел Ен 590, като я удължи с още седем дни.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg