Сделките по сливания и поглъщания в Румъния са възлезли на 4 млрд. евро през 2006 г.

377
Сделките по сливания и поглъщания в Румъния са възлезли на 4 млрд. евро през 2006 г.

Изминалата 2006 година е била натоварена при сделките по сливания и поглъщания на румънския пазар, подобно на тенденцията в цяла Европа, където бяха регистрирани рекордни по обем такива сделки.

Общият обем на тези сделки са възлезли на 4 млрд. долара през изминалата година в северната ни съседка.

Изпълнителният директор на финансовата компания ING Bank Romania заяви, че очаква и през тази година силна активност при транзакциите на румънски компании, цитиран от финансовото издание Ziarul Financiar.

Най-много сделки за сливания и поглъщания са били регистрирани в сектора на недвижимите имоти в страната, сочат още публикуваните данни. Сред най-големите сделки е било прехвърлянето на собствеността в търговския център City Mall, който три пъти промени собственика си за последните две години.

В същото време закупувани са били и големи строителни проекти още в началната им фаза на изграждане в сделки на стойност стотици милиони евро, като някои от тях са двата центъра Polus Center в Клуж и Констанца.

През изминалата година е станало реалност пускането на акции на търговия на международна фондова борса на първата фармацевтична компания A&D Pharma, като от там са избрали Лондонската фондова борса през октомври.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...