Семинар по корпоративно управление организират Световната банка и ЕП

513
Семинар по корпоративно управление организират Световната банка и ЕП

Семинар на тема „Стандарти по корпоративно управление в ЕС”, организиран от Световната банка и Европейския парламент, ще се проведе днес в Брюксел. Той е предназначен за страните кандидати и потенциалните кандидати за членство в ЕС, съобщиха от Българската стопанска камара.

Като лектор в семинара участва и зам.-председателят на БСК Камен Колев, който представлява официално BUSINESSEUROPE - Конфедерацията на европейския бизнес, чийто член е БСК.

Основна цел на семинара е да изгради разбиране за директивите, регулациите, най-добрите практики и напътствията за корпоративното управление в ЕС, с акцент върху: спомагане повишаването на вниманието по отношение на съществуващите изисквания и напътствия за корпоративното управление в ЕС; подпомагане на страните кандидати и потенциални кандидати за по-добър достъп до съответната информация за ЕС; подпомагане страните кандидати и потенциални кандидати да участват в настоящите дебати в ЕС, като гласуването зад граница, административни компенсации и механизми за контрол на корпоративното управление; преглед на уроците, научени от сегашните страни членки.

Зам.-председателят на БСК Камен Колев ще вземе участие като лектор в третата сесия на семинара, посветена на скъсяването на дистанцията между ЕС и страните кандидати и потенциални кандидати. Камен Колев, заедно с проф. Бистра Боева от УНСС, ще говори за влиянието и предизвикателствата при приемането на рамката за корпоративно управление в България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg