SIF Transylvania с най-голяма печалба сред инвестиционните фондове в Румъния за февруари

308

През февруари инвестиционният фонд SIF Transylvania е регистрирал най-голяма доходност сред търгуваните на румънската фондова борса пет инвестиционни фонда.

За месеца от там са регистрирали печалба в размер на близо 25 млн. леи (7.37 млн. евро), в резултат на няколко транзакции на активи на фондовия пазар в страната.

Фондът е продал дела си от 63.5% от компанията Scut Constanta, както и този в размер на 0.54% от банката Transylvania Bank.

От ръководството на фонда, притежаващ дялове в 360 компании, оповестиха намерението си на общото събрание на акционерите да предложат продажбата на дяловете си в около 200 от притежаваните от тях компании, като повечето от тях са малки - в размер между 5 и 25%.

Така фондът ще може да се концентрира към развиване на бизнеса на останалите, притежавани от него компании.

На втора позиция по реализирана печалба в размер на 22.7 млн. леи се нарежда SIF Oltenia към края на февруари.

Печалбата на фонда SIF Banat-Crisana за февруари е възлязла на 2.43 млн. леи, докато другите два фонда - SIF Moldova и SIF Muntenia все още не са изнесли официално резултатите си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg