Стартира кампанията за Съвместния фонд за малки проекти България–Турция

617
Стартира кампанията за Съвместния фонд за малки проекти България–Турция

Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира информационна кампания по схемата за безвъзмездна помощ BG 2006/018-385.01.03.01 Съвместен фонд за малки проекти България – Турция.

Финансирането се осигурява от Програма ФАР – Трансгранично сътрудничество на Европейския съюз между България и Турция, Финансов меморандум 2006 и ще се изпълнява в пограничния район. За България това са всички общини от областите Бургас, Ямбол и Хасково. За Турция това са областите – Едирне и Киркларели, уточняват от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Информационните дни ще се проведат в избираемите области по проектите.

Кампанията започва на 5 март 2008 г. в Бургас в сградата на Областната администрация от 10,30 часа. На 6 и 7 март от 11,00 часа в сградите на областните администрации, съответно в Ямбол и Хасково, ще се проведат информационните дни за тези области.

Със средствата от фонда ще се финансират проекти от типа “хора за хора” за развитие на дейности от трансграничен характер в областта на икономическото развитие, туризма, културния обмен и изграждане на институционален капацитет на местно и регионално ниво.

Общата сума, предоставена по програмата, е 651 000 евро. Задължително изискване е българските организации да осигурят собствено съфинансиране в размер на 10% от стойността на желания грант. Максималната сума, която може да се получи по един грант, е 50 000 евро, а минималната – 10 000 евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg