Строителният сектор в Румъния с най-голям ръст сред страните от ЕС през 2006 година

326

През изминалата 2006 година строителният сектор в Румъния е изпреварил по ръст този във всички останали европейски държави, сочат данни на Евростат.

За изминалата година ръстът на строителния сектор е възлязъл на 19% на годишна база, като над 38 000 недвижими имота са били завършени, или с 5 300 повече в сравнение с предходната година. Близо 90% от тях са били реализирани от частни фондове.

В същото време делът на строителния сектор в икономиката на страната е заемал най-голям процент.

Строителният сектор на Румъния през първото тримесечие на годината по размер е бил подобен на този на Унгария, възлизайки на 0.3% от общите строителни дейност в страните от ЕС.

Специалистите прогнозират, че секторът ще продължи да се представя изключително добре и през тази и следващата година.

Бумът в сектора е довел до регистриране на нови 16 815 компании в северната ни съседка през 2006 година с основен предмет на дейност строителство. Тенденцията следва тази от последните няколко години и е резултат от желанието на предприемачите да се възползват от бума в сектора.

Силно повишение е отбелязал и броят на чуждестранните инвеститори в страната, в резултат на силното повишение в цените на офисите, търговското и жилищното недвижимо имущество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg