Цените на плодовете и зеленчуците в Румъния се повишиха и в някои райони достигнаха нивата, на които тези продукти се продават през зимата.

В град Брашов в Централна Румъния, например, килограм домати достигна цена от шест леи /3,70 лева/. Ябълките, крушите и зелето обаче там се продават на най-ниски цени, от по 1,5 леи /0,90 лева/ за килограм. Цената на чушките е две леи /1,20 лева/ за килограм.

Пъпешите също се търгуват за 1,5 леи, а дините - за 0,7 леи /0,43 лева/.

Килограм праскови струва на пазара между четири и шест леи, което според местните производители е твърде висока цена, защото те продават стоката си за 0,80 леи за килограм праскови.

На пазара в Букурещ днес доматите струват между 3 и 3,5 леи за килограм /около 2,10 лева/, краставиците - две леи /1,20 лева/, чушките, зелето и сливите - 3 леи /1,80 лева/, тиквичките - две леи /1,20 лева/, ябълките - 2,5 леи /1,50 лева/, прасковите - 3 леи /1,80 лева/, крушите - 4 леи /2,40 лева/, дините - 0,8 леи /0,50 лева/, пъпешите - 2,5 леи /1,50 лева/.