„Укртелеком” ще бъде продаден през 2007 година

566
„Укртелеком” ще бъде продаден през 2007 година

Правителството на Украйна има намерение да реализира през 2007 г. мащабна приватизационна програма, която ще включва продажбата на ОАО „Укртелеком” и няколко енергийни компании, според изявление на първия вице-премиер Николай Азаров на конференция пред инвеститорите.

„Главните принципи на приватизацията ще бъдат прозрачност, конкурсност и конкурентност” е подчертал първия вице-премиер.

Той отбелязва още, че правителството разглежда приватизацията не само като изхожда от фискални цели, като механизъм за покриване на дефицита в бюджета, но и от гледна точка на привличане на инвестиции и нови технологии.

Азаров подчертава, че първостепенна задача на правителството през настоящата година ще е развитието на капиталовия паза, с цел мобилизация на ресурсите за развитие на икономиката.

Според информацията, правителството има намерение да сведе до минимум негативите от повишението на цените на енергоносителите, за сметка на повишението на енергоефективността и снижаването на енергийните загуби в икономиката, по пътя на привличане на инвестиции в това направление.

Правителството също очаква приемането на Украйна в Световната търговска организация в средата на 2007 г. и потвърждава своя курс за европейска интеграция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg